През последните 20 години България се утвърди като привлекателна дестинация за инвестиция в недвижими имоти от чужденци. Приоритетно интереса им е съсредоточен към имоти по българското черноморие. Обективните причини за това са няколко. 

Защо си струва да инвестирате в имот по нашето черноморие?

  1. На първо място е географското положение на страната ни. Лесен достъп до страната ни с въздушен и сухопътен транспорт от всяка европейска държава и Русия. Облекчен пропусквателен режим при влизане в страната на чуждестранни граждани , особено от страни членки на Европейския съюз. В България, като страна от европейското семейство,  действат общите правила на Съюза за свободно предвижване на хора и стоки в границите на ЕО. 
  2. Не по-малко важен е климата ни. Климатичните области на територията на България са в спектъра на умерено – климатичните характеристики  – четири годишни сезона,  липса на резки температурни амплитуди , умерена влажност на въздуха. Това прави България интересна дестинация през цяката година.
  3. Най-привлекателни ,разбира се, са нашите черноморски курорти . През летния сезон средно дневните температури на  въздуха са 26,4 градуса ,а на водата 24,8 градуса, нощните са 20 – 21 градуса . Средното дневно слънчево греене е 11 часа.
  4. Друго важно обстоятелство за страната ни е , че приобщаването ни през 2007 г. към Европейския съюз даде тласък на икономическото развитие на страната ни. Това след себе си доведе до бързо подобряване на инфраструктурата и качеството на живот на българските граждани. Ние самите станахме потребители, търсещи качествена услуга във всяка област от ежедневието ни и особено в ролята ни на  туристи. Крайморските райони и градове бързо преструктурираха дейността си , така че да отговорят на тези изсквания.
  5. И не на  последно място гордост за България е нашата повече от 1300 годишна история като държава. Създадена през 681 г. от Хан Аспарух, страната ни е  преминала през много драматични исторически периоди. Голяма част от събитията са исторически значими за Европа и света. Доказателства за това са разпръснати по цялата територия на страната ни . Не малка част от тях са съсредоточени и в градовете по Черноморското крайбрежие . Такива градове са Несебър , Созопол, Ахелой, Поморие и други .

Изброените природни дадености , икономическо – социалните особености  ,и културно – историческото ни наследство са повод за гордост за нас българите, а за гостите и туристите в страната са възможност да се наслаждават на комфортна и интерсна ваканция.  

Интересни дестинации по нашето черноморие, в които си струва да инвестирате в имот

Поморие

В последните няколко години Поморие се превърна в един от най-търсените градове по Българското Черноморие. Уникални морски гледки, история, добра инфраструктура и възможности за развитие привличат все повече чуждестранни и български инвеститори.

 Поморие предлага на своите посетители прекрасни условия за прекарване на лятната почивка. Спокойствието, мекият климат и невероятните гледки към морето дават възможност на човек да се отпусне и да почива пълноценно. 

В допълнение, наоколо се намират редица културно – исторически забележителности, които могат да бъдат посетени – Тракийската куполна гробница, къщата на Пейо Яворов, църквата „Преображение Господне“ и т.н. Поморие се стреми да отговаря на европейските стандарти и да бъде пример за европейски град с традиции. Поморие създава добри условия за привличане на туристи, за които тенденцията в последните няколко години е да наемат апартаменти. Поморие целогодишно предлага възможности за туризъм. През летните месеци градът се превръща в притегателен център за любителите на лежерен плажен туризъм и водни спортове. Градът е един от центровете на медицинския туризъм в България. Местните балнеоцентрове и хотели посрещат значимо количество гости дори през есенно-зимните месеци.

Слънчев бряг

Най-големият курорт на южното ни Черноморие е Слънчев Бряг. Климатът се характеризира с топло, слънчево лято с температура на въздуха от 26-30 градуса, а водата в морето през лятото е средно 23-25 градуса. Плажната ивица е повече от 10 км, широчината й надвишава 60 м на места, пясъкът е ярко жълт, зърнест и чист. През 2011 г. плажът на Слънчев Бряг получи наградата „Син флаг”, която се присъжда за чистота на околната среда.

На територията на Слънчев бряг има всичко за всеки вкус – хотели и жилищни комплекси, предлагащи всички съвременни удобства за активна и релаксираща почивка, изискани и непретенциозни ресторанти, кафенета и най-модните нощни барове и дискотеки, където често идват модни чуждестранни звезди и DJ. Разполага с всичко – супермаркети, които работят целогодишно, банкови офиси, поща, безопасни детски площадки, автогара, която предлага удобни транспортни връзки до всички градове в България и цялата тази инфраструктура и удобства са създадени за вас, обикновения турист или жител на този курортен град! Всичко е направено така, че човек да се чувства комфортно в курорта, без да се лишава от удобствата на голям град. За тези, които искат по-спокойно и тихо да почиват, и да се наслаждават на южното топло море и слънцето има луксозни комплекси с вили, таунхауси и апартаменти, предлагащи малки частни плажове или места за отдих край басейна, където можете да се откъснете от обичайната туристическа суетата и шум.

Предимства и недостатъци при закупуване на жилище в Слънчев бряг.

Мнозина биха казали, че Слънчев Бряг е прекалено голям, шумен курортен град, но това е и основното му предимство! Независимо от факта, че самият курорт е много плътно застроен, в него не липсва зеленина и дори по време на горещото българско лято всичко е зелено и цъфтящо, не се чувствате притиснати от големи монолитни сгради и дори често не ги забелязвате.

Тук всеки може да си позволи да купи недвижим имот! Богатият избор влияе положително на цените на апартаментите. Цените на жилищата в Слънчев Бряг са малко по-ниски от подобни оферти в други курортни градове. Друга интересна особеност на курорта е, че сезонността се усеща остро тук. След бурно лято, изпълнено с емоции, есента и зимата са тихи и спокойни.

Несебър

В непосредствена близост до Слънчев бряг е град Несебър. Старият град Несебър е перлата на Българското Черноморие. Градът-музей е под закрилата на ЮНЕСКО, тук е забранено да се строят нови къщи, които могат да нарушат облика на града. Много туристи идват тук да се потопят в атмосферата на древния град, да се разходят по тесните калдаръмени улички и да се насладят на красивите панорамни гледки. По крайбрежната алея има много ресторанти с национална и средиземноморска кухня. Административната част на града е концентрирана в новата част на Несебър. Именно в тази част на града можете да намерите апартаменти за продажба. През последните години все повече оферти се предлагат в новата развиваща се част на града – Черно море.